Rockin' The Dog

Nijmegen, 30 juni 2012 - Het Goffert Park in Nijmegen was een tijdlang het park waar ik Zappa de ruimte gaf. Op 30 juni echter het decor van Rockin' Park, een 1daags festival met een leuke bezetting.

Zonovergoten en goed gezelschap. Kom maar op met die acts. De Staat speelde een thuiswedstrijd. Power uit de provincie. Had ik ooit toch maar het aanbod aangenomen om van Tim van Delft drumles te krijgen. Nu slaat hij de pannen van het dak in De Staat.

M. Ward bleek een aangename Americana-verrassing. Fink bleek Duitse laid back rock. Nee, dan Flogging Molly. Het nog net iets maffere, swingendere zusje van Mumford & Sons. Heerlijke feestmuziek op een zonnige zaterdagmiddag. Nog maar een biertje dan. The Temper Trap leuke hitband met veel gay appeal. Dan het Belgisch kwartiertje. Selah Sue haalde de soul uit haar tenen. Swingend to the bone. Alleen jammer, dat ze al van het podium af was, voordat het laatste nummer was geeindigd.

dEUS, prachtig wat die Tom Barman laat horen. Hoogtepunt? Elbow. En dan vooral het allereerste nummer van de set: The Birds. Bezwerender kan muziek bijna niet zijn. Prachtig concert.

Snow Patrol was closing act. Gaaaap. Saai!! Leuk om naar te luisteren thuis op de bank. Maar als live concert niet echt een onvergetelijke ervaring. Maar dat heeft weer als voordeel dat je voor de drukte weg en een beetje vroeg thuis kunt zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten